1 min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Omdat het deze week Chatweek is op Techzine verschijnt er ook een tutorial die aansluit op deze week. Ik ga namelijk laten zien hoe je met één van de behandelde chat clients op ons IRC-kanaal kunt komen. Slechts twee van de zes chat clients die we behandelen deze week ondersteunen IRC. Het betreft hier Pidgin. Ik heb voor Pidgin gekozen omdat deze veel makkelijker te begrijpen is. Miranda IM komt, door zijn vele opties, rommelig over.


Deze tutorial laat alleen maar zien hoe je op ons IRC-kanaal kunt komen. Alle andere zaken zoals Nickserv laat ik links liggen. Als je hier meer van wil weten, verwijs ik je naar een andere tutorial op Techzine. TJTom schreef twee jaar geleden een tutorial over het gebruik van mIRC. In deze tutorial gaat hij verder in over het gebruik van IRC.

Ik gebruik Pidgin op een computer met Windows XP. De versies voor andere besturingssystemen zien er misschien anders uit, maar ze werken hetzelfde.

Je kunt de chat client downloaden via onze downloadsectie. Voor deze tutorial gebruik ik Pidgin 2.5.2. Ik ga er vanuit dat de chat clients al geïnstalleerd zijn op je computer.

Table of contents