2min

Amazon Web Services (AWS) heeft bekendgemaakt dat Symantec zijn cloudplatform zal gebruiken om cloud-security aan de wereldwijde klanten te leveren. Vanaf vandaag zal het bedrijf dienen als Symantec’s strategische infrastructuurprovider voor de cloud workloads.

Met de mogelijkheden van AWS, zoals data services, analytics en machine learning, kan Symantec snel security-software en -tools aan zijn klanten leveren. Het zou gaan om een langetermijnsamenwerking die beide kanten op gaat. Symantec maakt daarbij een grote operationele stap richting AWS, zo wordt aangegeven.

Verklaring

Raj Patel, vice-president van Symantec’s Cloud Platform Engineering, legt uit dat de cloud-first benadering bij engineering een erg schaalbare en betrouwbare infrastructuur vereist. Dat is nodig om snellere time-to-market te realiseren, maar ook om beveiliging als topprioriteit te verzekeren. Patel geeft aan toegewijd te zijn aan het beschermen van de cloud-generatie met de Symantec-producten, terwijl er gebruikgemaakt wordt van de cloud om de services te leveren.

Een belangrijke factor bij de keuze voor AWS was dat de cloudprovider bedrijven dient met risicogevoelige informatie, geeft Patel aan. Er is een “data lake” bovenop AWS gebouwd, waarmee tientallen terabytes data per dag verzameld wordt van 175 miljoen endpoints en meer dan 57 miljoen aanvalssensoren. Naast het leveren van nieuwe software en tools op een snelle manier wordt er namelijk ook veel waarde gehecht aan strikte databeschermingsvereisten.

Moment

De aankondiging komt op een opvallend moment, aangezien de security-expert een maand eerder een andere richting op leek te gaan. Microsoft kondigde toen aan dat Symantec Azure zal gebruiken, om de Norton antivirussoftware aan te drijven. Norton is een product van Symantec. Daardoor ontstaat het vermoeden dat Symantec zijn activiteiten verdeelt over de twee grootste cloudproviders van het moment.

Naar verwachting zal er de komende dagen meer nieuws rondom AWS naar buiten komen. Het bedrijf houdt vanaf maandag zijn ontwikkelaarsconferentie re:Invent, waar Techzine aanwezig bij zal zijn. Houd de website dus in de gaten voor nieuws en achtergronden.