Fortinet, dat oplossingen voor cyberbeveiliging aanbiedt, gaat een samenwerking aan met Symantec. Dat levert beveiligingsoplossingen. Gezamenlijke klanten krijgen toegang tot de oplossingen van de twee bedrijven. Daarom vindt er een integratie plaats tussen de firewall-mogelijkheden van Fortinet met de cloudgebaseerde Web Security Service van Symantec.

Ook is het de bedoeling om de oplossingen voor endpointbeveiliging van Symantec te integreren met de Fortinet Security Fabric. Deze technologische samenwerking zal gezamenlijke klanten toegang bieden tot beveiligingsmechanismen voor endpoints, netwerken cloud-omgevingen. Deze zijn van cruciaal belang zijn voor de toepassing van het beveiligingskader Zero Trust.

Geïntegreerde oplossing

WSS voert de markt voor Secure Web Gateways aan. Deze vanuit de cloud aangeboden dienst voor netwerkbeveiliging biedt bescherming tegen geavanceerde bedreigingen, voorziet in toegangsbeheer en houdt bedrijfskritische informatie veilig. Daarmee draagt WSS bij aan een veilig gebruik van het internet en cloudapplicaties dat strookt met de eisen van de wet- en regelgeving.

De integratie van de brancheleidende next-generation firewall FortiGate van Fortinet met WSS van Symantec zal leiden tot cloud-gebaseerde mogelijkheden voor bedreigingspreventie. Art Gilliland, executive vice president en directeur van de Enterprise Products-divisie van Symantec, laat weten dat het de bedoeling van de twee bedrijven is om samen de beste beveiligingstechnologie aan te bieden.

“Dankzij deze samenwerking kunnen onze gezamenlijke klanten een beroep doen op de gecombineerde kracht van het Integrated Cyber Defense Platform van Symantec en de next-generation firewall van Fortinet in de vorm van een geïntegreerde en intuïtieve oplossing makkelijk in gebruik kan worden genomen”, aldus Gilliland.

Oplossing voor endpoints

Het plan is daarnaast om de oplossing voor endpointbeveiliging van Symantec te integreren met de Fortinet Security Fabric. Dit laatste beveiligingsplatform voorziet organisaties van real-time en praktisch inzetbare bedreigingsinformatie en biedt geautomatiseerde tegenmaatregelen tegen malware en cyberaanvallen die misbruik maken van kwetsbaarheden. De interoperabiliteit tussen de SD-WAN-technologie van Fortinet en de Web Security Service van Symantec zal daarnaast worden gecertificeerd op basis van het Technology Integration Partner Program (TIPP) van Symantec. In het kader van de samenwerking willen Fortinet en Symantec ook gezamenlijke go-to-marketactiviteiten ontplooien.

“Met deze samenwerkingsovereenkomst bundelen twee brancheleiders hun krachten. Dit resulteert in mogelijkheden van grootzakelijke kwaliteit voor de beveiliging van cloud-omgevingen, netwerken en endpoints”, zegt John Maddison, senior vice president Products & Solutions bij Fortinet.

De volledig met WSS geïntegreerde cloud-gebaseerde firewall-dienst zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 verkrijgbaar zijn. De onderdelen van de Fortinet Security Fabric zijn inmiddels geïntegreerd met Symantec Endpoint Protection. Fortinet en Symantec verkennen momenteel mogelijkheden voor aanvullende integraties.