1 min Analytics

Bedenker van ‘www’ wint half miljoen

De bedenker van de wereldwijd bekende afkorting ‘www’, wat staat voor ‘world wide web’, heeft een prijs ter waarde van een half miljoen dollar gewonnen. De man in kwestie, Tim Berners-Lee, zal ook de Charles Stark Draper Prize in ontvangst nemen. Deze prijs is vergelijkbaar met de Nobelprijs, maar dan speciaal voor de ingenieurswereld.

Bedenker van ‘www’ wint half miljoenBerners-Lee is niet alleen de bedenker van de afkorting ‘www’, maar heeft ook het hele principe van de URL’s en de daar bijbehorende structuur van hyperlinks bedacht. Dit is nog steeds een geniale oplossing voor het internet. In het beginstadium van het wereldwijde web wachtte men alleen nog op een dergelijke oplossing, zodat het internet voor iedereen in de wereld als een online informatiebron opengesteld kon worden.

Op de dag van vandaag is Berners-Lee werkzaam bij het Computer Science and Artificial Intelligence Lab van het MIT. In deze functie draagt hij nog steeds zijn steentje bij aan het WWW Consortium (ook bekend als W3C).

Bron:Automatiseringgids