2min

Tags in dit artikel

, ,

Dataiku heeft aangekondigd dat het bedrijf een strategische investering van Snowflake krijgt. Snowflake wil daarmee de diensten van Dataiku beschikbaar maken voor zijn eigen klanten.

De investering komt van Snowflake Ventures, de venturetak van Snowflake. Beide bedrijven leveren AI-mogelijkheden, die klanten kunnen inzetten voor het bouwen, implementeren en monitoren van data science-projecten. Met hoeveel geld de nieuwe investering gemoeid gaat, vertelt Dataiku niet.

Samenwerking sinds 2020

Snowflake en Dataiku werken sinds november 2020 nauw samen om de diensten van de twee bedrijven samen aan te bieden. Hierdoor hebben klanten van Dataiku toegang tot de Snowflake Data Cloud en kunnen klanten van Snowflake gebruikmaken van de middelen van Dataiku.

Een recent toegevoegde dienst is Dataiku Online met Snowflake, een SaaS-aanbod van Dataiku met Snowflake-integratie, waarmee klantgegevens direct gekoppeld zijn. In de toekomst willen de twee bedrijven hun gezamenlijke klanten in staat stellen om snel toegang te krijgen tot nieuwe data in de cloud.

Gemeenschappelijk doel

“We werken graag samen met partners en investeren in bedrijven die blijk geven van hun toewijding om data beschikbaar te maken en waarde toe te voegen voor onze klanten”, zegt Christian Kleinerman, SVP bij Snowflake. “Deze investering met Dataiku verstevigt onze samenwerking en ons gemeenschappelijke doel om klanten te laten profiteren van de AI en machine learning en de voordelen van Data Cloud te ervaren.”

“Het afgelopen jaar heeft elk bedrijf laten zien dat data essentieel is voor het tonen van veerkracht”, aldus Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “Bedrijven zijn veerkrachtig als ze de toegang tot data vanuit de cloud kunnen uitbreiden, gecombineerd met de mogelijkheid om snel inzichten en voorspellende applicaties te ontwikkelen. Wij zijn van mening dat de verdere integratie met Snowflake onze gezamenlijke klanten de handvatten geeft om op een snellere en betere manier zich aan te passen, op te schalen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Tip: Dataiku maakt AI-platform met update toegankelijker