Snowflake heeft onlangs geparticipeerd in een investeringsronde van de Belgische data governance- en data catalogspecialist Collibra. Snowflake wil meer integratie tussen de platforms bewerkstelligen.

De investeringstak van Snowflake, Snowflake Ventures, nam naast andere investeerders deel aan de ronde. In de investeringsronde wist Collibra in totaal 220 miljoen euro (250 miljoen dollar) op te halen. De totale waarde van de Belgische dataspecialist komt hiermee op 4,6 miljard euro.

De belangrijkste reden voor de investering is dat Snowflake de bestaande samenwerking verder wil uitbreiden. Collibra maakt als Elite-partner deel uit van het recent gelanceerde Data Governance Program. Dit programma is opgezet voor meer integraties tussen het Snowflake-platform en de diensten van partners.

Meer integratie tussen platforms

De integratie richt zich op de Snowflake Data Cloud en de Data Intelligence Cloud van Collibra. Dit laatste platform biedt klanten een omgeving voor het samenbrengen van data governance, data privacy, een data catalog, de gehele datacyclus en datakwaliteit. Snowflake biedt met zijn Data Cloud een platform voor het verrijken, opslaan en analyseren van data. Gebruikers van de platforms kunnen via Collibra automatisch technische metadata ophalen uit het Snowflake-platform, hieraan diverse inzichten van data-owners toevoegen en de gehele datacyclus in de gaten houden.

De partijen willen samen betere producten ontwikkelen. In het bijzonder gaat het daarbij om producten die de datacyclus en object tagging beter moeten faciliteren. Hierdoor kunnen klanten makkelijker hun eigen tags aanmaken en deze aan verschillende data-objecten koppelen. Dit verhoogt de inzichtelijkheid en geeft meer mogelijkheden voor het volgen van deze objecten binnen de gehele datacyclus, aldus Snowflake en Collibra.

Tip: Snowflake-CEO Slootman spreekt over industriefocus en groei