Microsoft heeft de Slowaakse process mining-startup Minit overgenomen. Hiermee kan Microsoft zijn Process Insights business unit verder uitbreiden.

Minit levert een process miningplatform waarmee bedrijven meer inzicht en overzicht krijgen van de werkprocessen die medewerkers uitvoeren. Het platform verzamelt data over iedere stap in een bepaald proces en maakt de data zichtbaar in grafieken.

Daarnaast biedt het platform tools waarmee de operationele efficiency verder kan worden verbeterd. Bijvoorbeeld is het met de tools mogelijk zaken te identificeren waarbij een zakelijke taak minder efficiënt wordt uitgevoerd dat het zou moeten. Ook is het mogelijk met machine learning te bepalen wat de oorzaak is van dit probleem. Verder kunnen managers ook een ingebouwde simulatie-engine gebruiken voor het testen van verschillende opties voor het oplossen van het gevonden probleem en hiervoor de manier vinden die het meest effectief is.

Toevoeging aan Power Automate

Met de aankoop van Minit wil Microsoft meer marktaandeel krijgen in zakelijke automatiseringssoftware. Hiervoor biedt de techgigant op dit moment zijn Power Automate RPA-oplossing. Hiermee kunnen bedrijven workflows aanmaken voor repetitieve zakelijke taken. De functionaliteit en tooling van Minit moet tot een uitbreiding van de mogelijkheden leiden.

Tip: Celonis neemt Process Analytics Factory over