Celonis koopt Process Analytics Factory. Beide organisaties specialiseren in process mining. Celonis versterkt hiermee zijn marktpositie.

Process Analytics Factory analyseert data in Power BI om inefficiënte werkprocessen te vinden. De technologie berekent bijvoorbeeld hoeveel artikelen een ondernemer in een opgegeven periode kan verkopen. Bestelt de ondernemer teveel voorraad, dan trekt de software aan de bel. De oplossing is populair onder maakbedrijven.

Vandaag maakt Celonis de overname van Process Analytics Factory bekend. Ook Celonis ontwikkelt process mining-technologie. Het platform van Celonis ondersteunt diverse databronnen, systemen en infrastructuren, in tegenstelling tot de Power BI-exclusieve oplossing van Process Analytics Factory.

Waarom Celonis en Process Analytics Factory?

De interesse in Process Analytics Factory is logisch. Celonis wil process mining bij zoveel mogelijk organisaties aanbieden. De organisatie sluit vakers deals om technologie in huis te halen. De technologie wordt geïntegreerd in Execution Management System, het process mining-platform van Celonis.

Vorig jaar haalde Celonis meer dan 1 miljard dollar aan groeigeld op. In juni 2021 werd de marktwaarde op 10 miljard euro geschat. De toekomst is veelbelovend.

Tip: Wat is Process Mining? Is het een hype of de toekomst?