Databricks en AWS breiden hun bestaande samenwerking uit. Met een pay-as-you-go model moet het eenvoudiger worden om een lakehouse te bouwen, de architectuur waarmee bedrijven volgens Databricks een moderne data-stack realiseren.

De twee bedrijven werken al langere tijd samen om bedrijven te ondersteunen in hun data-landschap. Eerder dit jaar voegde Databricks vanuit de samenwerking ondersteuning toe voor AWS’ Graviton 2-gebaseerde EC2-instances. Volgens Databricks levert dat drie tot vier keer betere prijs-prestaties voor lakehouse workloads die op AWS draaien.

Pay-as-you-go

Nu komt er dus een pay-as-you-go optie bij, waarmee bedrijven via hun AWS Marketplace-account met lakehouses aan de slag kunnen gaan. Een lakehouse is de Databricks-architectuur die het beste van data warehouses en data lakes combineert. Databricks belooft bij de huidige optie een naadloze integratie tussen Databricks en de bestaande AWS-configuraties en -security.

Tip: Databricks durft groot te dromen met lakehouses

Bij het nieuwe model betalen AWS-klanten alleen voor de resources die ze gebruiken. Het moet eenvoudig worden om het gebruik van Databricks-oplossingen onderdeel uit te laten maken van hun bestaande Enterprise Discount Program (EDP), het AWS-programma dat mogelijkheden biedt om diensten te gebruiken op basis van behoeften.

“Hierdoor krijgen organisaties meer flexibiliteit en schaalgrootte om een lakehouse op AWS te bouwen, dat voldoet aan hun huidige en toekomstige bedrijfsbehoeften”, aldus Databricks. Databricks hoopt dat, door het bouwen van een lakehouse-platform op AWS te vereenvoudigen, de stap leidt tot klanten die meer waarde halen uit data.

AWS-klanten kunnen een trial van Databricks starten vanaf hun AWS-console. De proefversie van Databricks duurt doorgaans 14 dagen wanneer het vanuit een cloudplatform wordt afgenomen. Bij de nieuwe dienst consolideren bedrijven facturatie en betaling van Databricks binnen hun bestaande AWS-account.

Tip: Databricks legt met Lakehouses for Financial Services architectuur voor dienstverleners