2min

De in Nederland geboren Frank Slootman stopt per direct als algemeen directeur van databedrijf Snowflake. Hij blijft wel aan als voorzitter van de raad van commissarissen

Dat maakt het bedrijf bekend tijdens de presentatie van de financiële cijfers. Slootman werd in mei 2019 benoemd tot CEO van Snowflake en groeide al snel uit tot een bekend gezicht binnen de community van het bedrijf. Hij leidde Snowflake naar een succesvolle beursgang in 2020. Eerder had hij ervaring met het naar de beurs brengen van bedrijven, zoals bij ServiceNow.

Voordat Slootman bij Snowflake als algemeen directeur aan de slag ging, had hij eigenlijk al aangekondigd met pensioen te gaan. Voor nu lijkt het erop dat Slootman zijn zakelijke activiteiten voortzet met functies in de raad van commissarissen van bedrijven.

Opvolger staat al klaar

Snowflake heeft intern gezocht naar een vervanger en heeft Sridhar Ramaswamy bereid gevonden voor de functie. Ramaswamy werkt sinds vorig jaar bij Snowflake en kwam daar terecht na de overname van Neeva, een bedrijf dat een door AI aangedreven zoekmachine biedt. Ramaswamy was eerder actief als hoofd van Google’s advertentieproducten. Zijn expertise in AI zal van pas komen bij het leiden van Snowflake. Hij kan ook rekenen op de kennis van Benoit Dageville, een van de oprichters van Snowflake die nog dagelijks betrokken is als President of Products.

Wat betreft de financiële cijfers; Snowflake boekte van november 2023 tot en met januari 2024 een omzet van 774,7 miljoen dollar (715 miljoen euro). Dit is meer dan de verwachte 759,3 miljoen dollar van analisten. Voor het lopende kwartaal verwacht Snowflake echter een omzet uit producten van 745 miljoen dollar tot 750 miljoen dollar, wat weer minder is dan de voorspellingen van de markt van 765 miljoen dollar. Klanten zouden minder gaan uitgeven vanwege een onzekere economie.

Dit nieuws zorgde ervoor dat de aandelen van Snowflake na de beursuren kelderden. Zo was een aandeel bij het sluiten van de beurs nog 230 dollar waard, terwijl een aandeel inmiddels zo’n 183 dollar kost.

Tip: Wat is Snowflake? Wat maakt het zo waardevol?