2min Analytics

Nvidia CUDA computing komt naar de kern van Databricks-platform

Nvidia CUDA computing komt naar de kern van Databricks-platform

Een nieuwe samenwerking met Nvidia moet ervoor zorgen dat data- en AI-workloads weer wat beter draaien op het Data Intelligence Platform van Databricks.

Dat maakten Databricks-CEO Ali Ghodsi en Nvidia-CEO Jensen Huang bekend tijdens de Data + AI Summit. De twee bedrijven werkten al langer samen, maar gaan nu CUDA accelerated computing naar de kern van het Databricks-platform brengen. CUDA wordt gebruikt voor het versnellen van applicaties, iets wat bij een toepassing als generatieve AI essentieel is.

“Samen met Nvidia zijn we verheugd elke organisatie te helpen met het bouwen van hun eigen AI-factories bovenop hun eigen private data”, reageert Ghodsi. Daaraan voegt Jensen Huang toe: “Door Nvidia CUDA acceleration naar de core computing-stack van Databricks te brengen, leggen we de basis voor klanten overal ter wereld om hun data te gebruiken om enterprise generatieve AI aan te drijven.”

Tip: Databricks gaat van lakehouse naar data intelligence

Photon

Naast deze samenwerking om CUDA naar het Data Intelligence Platform te brengen, spreekt Ghodsi ook de intentie uit om native ondersteuning te ontwikkelen voor Nvidia accelerated computing in de volgende generatie van de Databricks vectorized query engine Photon. Dit moet meer snelheid en efficiëntie opleveren voor data warehousing en analytics workloads. Photon drijft Databricks SQL aan, een serverless data warehouse-dienst. Volgens Databricks en Nvidia kan de samenwerking leiden tot een volgende stap in prijs-prestatieverhouding.

Techzine is deze week aanwezig op de Data + AI Summit van Databricks. Houd de website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen rond het bedrijf.