1 min

Tags in dit artikel

, ,

Er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan de populariteit van de Bitcoin. Gisteren kwam de koers van deze digitale munt voor het eerst boven de 1.000 dollar, in de uren daarop steeg de koers vrolijk door.

De koers van Bitcoin schommelde een maand geleden nog rond de 200 dollar, omgerekend zo’n 147 euro. Vandaag mag de digitale valuta een koerswaarde noteren van maar liefst 1.170 dollar, omgerekend zo’n 860 euro. Dit betekent een vervijfvoudiging van de waarde, in relatief zeer korte tijd.

De afgelopen paar maanden is de waarde van de Bitcoin een aantal keren stevig in prijs gedaald, voorafgegaan door een flinke stijging. Dit gebeurde recentelijk na de sluiting van de illegale online handelssite Silk Road, de discussie over de munt in de Amerikaanse Senaat en de bekendmaking van het op discutabele wijze minen van de Bitcoin door de ESEA.


Het verloop van de koerswaarde heeft eveneens de aandacht getrokken van grote investeerders uit het Amerikaanse Silicon Valley. De vraag die gesteld kan worden is hoe de waarde van deze digitale munt over enkele weken of maanden zal zijn.

Een uitgebreide toelichting over de werking van Bitcoins en hoe deze te verkrijgen is te lezen in de tutorial (link).