1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vandaag maakte de Chinese Volksbank bekend dat de banken in China de Bitcoin niet zullen accepteren als betaalmiddel. Individuen in China mogen echter wel gebruik blijven maken van de digitale munteenheid.

In een verklaring berichtte de Chinese Volksbank vandaag dat de financiële instellingen in China de Bitcoin niet zullen accepteren als geldig betaalmiddel. Wel zal het voor individuen niet verboden worden te betalen of te handelen in deze digitale munteenheid.

Er worden meerdere redenen genoemd voor het niet accepteren van de Bitcoin in China. Zo zou de munt gemakkelijk kunnen worden gebruikt voor witwaspraktijken door de anonimiteit van de gebruiker. Ook zou de munt om dezelfde reden aantrekkelijk zijn voor criminele organisaties. Tevens zou het financiële risico in het handelen met de Bitcoin te groot zijn en zou er niet voldoende kennis aanwezig zijn over de precieze werking van de munt.

Het besluit van de Chinese banken heeft geleid tot een daling in de koerswaarde van de munt, tot beneden de 700 euro. Inmiddels is de koers weer gestegen naar iets boven de 800 euro.

Gezien het politieke klimaat kan het besluit niet als verrassend worden ervaren. China is een land dat onderhevig is aan een hoge mate van regulering, hieronder valt ook het streng controleren van haar valuta.