De ontwikkelaars van de Coinye-munt hebben besloten te stoppen met het werken aan de munteenheid. Nadat Kanye West de ontwikkelaars heeft aangeklaagd, hebben zij op de website van de munt aangekondigd: "Coinye is dood. Jij wint, Kanye."

Net als de Bitcoin is de Coinye een digitale valuta die via computers gemijnd kan worden. Het idee voor de munt begon als grap op een website, maar inmiddels hebben veel ontwikkelaars eraan gewerkt om de munt daadwerkelijk te realiseren. Dit zorgde ervoor dat de munteenheid sinds 7 januari 2014 daadwerkelijk bestaat.

Inmiddels had ook Kanye West lucht gekregen van de munt en de rapper was er niet blij mee. Volgens West wordt zijn naam en gelijkenis gebruikt om waarde aan de munt toe te voegen. De advocaat van de rapper geeft aan dat Coinye gebruikmaakt van "de goodwill en beruchtheid van Kanye West, een van de meest beroemde entertainers en merknamen ter wereld."

In het begin van de rechtszaak tussen de ontwikkelaars van de Coinye en Kanye West gaven de ontwikkelaars aan dat de afbeelding van de munt niet gebaseerd is op West, maar op een hybride tussen een mens en een vis, die een zonnebril draagt. Hiermee wordt verwezen naar een aflevering van South Park waarin wordt beweerd dat Kanye West een homoseksuele vis is.

West besloot de rechtszaak toch door te zetten en inmiddels hebben de ontwikkelaars besloten te stoppen met de ontwikkeling van de munteenheid. Wie nu nog naar de website van Coinye gaat krijgt een melding te zien waarbij aangegeven wordt: "Coinye is dood. Jij wint, Kanye."

Lees meer