1 min

Google heeft ervoor gekozen om de software Tensorflow opensource te maken, Tensorflow is in staat om via kunstmatige intelligentie zelf dingen aan te leren en kan gebruikt worden voor het herkennen van spraak of het herkennen van foto’s. Google gebruikt Tensorflow in allerlei verschillende diensten van het bedrijf en deze technologie biedt het nu dus opensource aan.

Google gebruik Tensorflow onder andere voor het herkennen van foto’s via Google Photos, maar ook voor stemherkenning in Google-apps en voor slimme reacties in Inbox. Tensorflow maakt gebruik van machinelearning en daardoor wordt de technologie steeds beter naarmate je er meer informatie in stopt.

Google gebruikt Tensorflow voor allerlei zaken maar zou graag zien dat de technologie nog grotere stappen voorwaarts maakt. Daarom heeft het Tensorflow beschikbaar gemaakt via opensource, zodat ontwikkelaars Tensorflow kunnen toepassen in hun eigen applicaties.

Met Tensorflow kan zeer complexe data in kaart worden gebracht en uiteindelijk op een eenvoudige manier worden gebruikt.