1 min

Een opmerkelijk bericht van Windows Central, dat stelt op basis van bronnen dat Microsoft werkt aan een nieuw ontwerp voor Windows 10. Microsoft zou de tegel-interface die het met de introductie van Windows Phone en daarna Windows 8 introduceerde willen voorzien van een nieuw ontwerp. Dit ontwerp zou beschikbaar moeten komen met de Redstone 3 update.

Het ontwerp wat we vandaag de dag in Windows 10 hebben, is uiteindelijk gebaseerd op de eerste versie van Windows Phone en daarna Windows 8. Dit ontwerp heeft ook al verschillende namen gehad, waaronder Metro, Modern UI, Modern design en tegenwoordig refereert Microsoft meer aan het Universal Windows Platform.

De grote vraag is natuurlijk hoe ingrijpend de aanpassingen gaan zijn, als die te groot zijn zal Microsoft de nodige kritiek kunnen verwachten, we kritiek op Windows 8 en Windows 10 was niet mals. Microsoft werkt aan een nieuw ontwerp onder de codenaam Project Neon en het doel zou zijn meer animaties en transities toe te voegen, maar ook holografische en 3D-elementen. Verder moet het ontwerp vooral simpel blijven zodat het voor iedereen toepasbaar is.

Mogelijk introduceert Microsoft dit nieuwe design eerst alleen in Windows 10 Mobile om het daarna ook toe te voegen aan de normale Windows 10 versie.

De Redstone 3 update staat pas gepland voor eind volgend jaar, dan introduceert Microsoft naar verluidt ook een x86-emulator, zodat het mogelijk wordt om oude vertrouwde desktopapplicaties te draaien op een apparaat met een ARM-processor van bijvoorbeeld Qualcomm of Samsung.