2min

Microsoft heeft met spoed een update uitgebracht voor Windows 10, afgelopen weken klaagde verschillende gebruikers over een slecht of niet werkende interverbinding en werd er ook al de link gelegd met een Windows 10-update. In eerste instantie leek het alleen te gaan om klanten van KPN maar later bleken meet providers last te hebben van de Windows 10-update. Microsoft heeft het probleem gevonden en hersteld, gebruikers moeten wel even een Windows 10-update downloaden en installeren.

De update die Microsoft beschikbaar heeft gemaakt lost de eerder ontstane problemen op, aangezien het best lastig is om een Windows 10-update te installeren zonder internet, heeft Microsoft uitgelegd hoe je toch verbinding kan maken als je last hebt van dit probleem. Je kan de netwerkcontroller selecteren in Windows en die laten zoeken naar een oplossing, als het goed is wordt dan automatisch de verbinding tijdelijk hersteld. Mocht dat niet het geval zijn, dan raadt Microsoft aan om op de startknop te drukken; “CMD” in te typen en op enter te drukken. Er verschijnt dan een command prompt, een zwart venter, waar je het volgende commando in moet typen: “ipconfig /renew”, dit zal de computer forceren om de verbinding opnieuw op te zetten, waarna je tijdelijk weer internet hebt.

Vervolgens kan je via start naar instellingen gaan en naar nieuwe Windows updates zoeken, deze zal dan een update vinden en installeren, waarmee de problemen zijn opgelost. Het probleem heeft vervolgens Microsoft te maken met de manier waarop de netwerkkaart zijn interface ververst, of juist niet, waardoor er geen verbinding is. Het probleem doet zich voornamelijk voor bij computers die direct zijn aangesloten op het internet, zonder tussenkomst van een router.