1 min

Microsoft heeft afgelopen dinsdag een upgrade beschikbaar gemaakt voor Windows 7 en Windows 8.1-computers waardoor de upgrade naar Windows 10 nog soepeler moet verlopen. De meeste gebruikers kunnen al soepel upgraden naar Windows 10, maar sommige pc’s liepen tegen problemen aan en die zijn in veel gevallen nu opgelost.

Veel Windows 7 en Windows 8.1-gebruikers hebben al gebruik gemaakt van de upgrade optie naar Windows 10. Er zijn echter nog genoeg mensen die niet zijn geüpgraded naar het nieuwe Windows 10-besturingssysteem, dat kan zijn omdat ze het nog niet zien zitten of omdat ze het wel geprobeerd hebben maar het upgradeproces niet is voltooid omdat er een probleem werd aangetroffen.

Microsoft heeft de upgradeproblemen de afgelopen maanden in kaart gebracht en daar oplossingen voor ontwikkeld die nu middels updates naar Windows 7 en Windows 8.1 zijn uitgerold. Daarnaast heeft het ongetwijfeld ook aanpassingen gedaan in de installatieprocedure van Windows 10.

In elk geval moeten alle gebruikers nu zonder problemen kunnen upgraden naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. De update voor Windows 7 is KB3112342 en voor Windows 8.1 is dat KB3112336.