2min

De overname van LinkedIn door Microsoft begint langzaamaan zijn vruchten af te werpen. Steeds meer producten van de twee bedrijven worden – voor zover dat logisch is – geïntegreerd. Vandaag heeft Microsoft laten weten dat de eerder aangekondigde integratie van Outlook.com en LinkedIn beschikbaar wordt gemaakt voor alle gebruikers.

De toevoeging van LinkedIn aan Outlook werd in september tijdens Microsoft Ignite voor het eerst onthuld. Toen liet CEO Satya Nadella zien hoe mensen met een Office 365-abonnement én een LinkedIn-profiel eenvoudig de informatie van die site konden ophalen binnen verschillende Microsoft-apps en diensten.

Profielinformatie in Outlook

In de demonstratie van Nadella was te zien hoe een Outlook-gebruiker een meeting had gepland met iemand en vervolgens informatie over die persoon opzocht. Dat aan de hand van de LinkedIn-profielinformatie die te vinden was binnen de contactkaart van die persoon in de Outlook Calender.

Dat werkt allemaal vrij eenvoudig. Als je op de naam van een contactpersoon klikt, krijg je een profielkaart te zien. Daarin tref je allerhande relevante informatie over de persoon aan. Zo zie je welke mails er onderling verzonden zijn en ook welke bestanden. In de update die Microsoft uit rolt, komt daar ook een LinkedIn-profiellink bij.

Klik je op die profiellink, krijg je een mini-versie van het LinkedIn-profiel te zien. Onder de informatie bevinden zich een overzicht met gedeelde connecties en gedeelde werkervaringen. Ook is het mogelijk om vanaf Outlook een connectie te maken met de betreffende persoon.

De functies komen naar alle versies van Outlook. De integratie met Outlook.com is vandaag begonnen en zal eind november afgerond zijn. Daarna volgen ook de SharePoint en OneDrive for Business apps en wordt de integratie beschikbaar gemaakt voor Outlook for Windows, Outlook for iOS en andere Office-producten.