2min

Tags in dit artikel

, ,

Er sluiten zich 27 nieuwe klanten aan bij het blockchain initiatief van SAP, laat het bedrijf weten. Zo wordt er geholpen bij het ontwikkelen van nieuwe applicaties voor de technologie in verschillende sectoren. Er is namelijk een grote variëteit te zien wat betreft de nieuwe deelnemers.

Het gaat om bedrijven afkomstig uit industrieën als consumentenproducten, telecom, retail, farmaceutica, logistiek, landbouw, high-tech, ruimtevaart en defensie, industriële machinerie, energie- en nutsbedrijven en openbare diensten. SAP is ervan overtuigd dat de klanten en partners toegewijd zijn zich aan te sluiten door blockchain te omarmen als een gedistribueerde ledger die transparantie en samenwerking kan vergroten.

Eén van de partners is Deutsche Telekom IT. Hartmut Mueller, SVP Business Solutions van Deutsche Telekom IT, geeft aan dat er een groot potentieel is voor blockchain in de telecommunicatie-branche. Het bedrijf werkt daarom samen met SAP, zodat digitalisering versnelt ten behoeve van de klant.

Toepassing

Door de nieuwe deelnemers kan SAP nieuwe gebruikerstoepassingen voor blockchain ontwikkelen. In het begin werd vooral de financiële sector gezien als interessante industrie voor de technologie, maar daar lijkt steeds meer verandering in te komen. Onlangs stelde IBM bijvoorbeeld voor om blockchain in te zetten als middel voor een gereguleerde cannabis-industrie.

Eén van de toepassingen waar bijvoorbeeld mee geëxperimenteerd zal worden, is Asset Intelligence Network. OEM’s kunnen hiermee bezitsinformatie delen met operators en service providers. Andere diensten waar blockchain getest wordt zijn SAP Global Track and Trace en SAP Advanced Track and Trace for Pharmaceuticals. Hiermee maakt het bedrijf end-to-end tracking van fysieke objecten en personen in industrieën mogelijk.

Deelnemen

Daarnaast laat SAP weten zich aan te sluiten bij het Spaanse Alastria Consortium en de Blockchain in Trucking Alliance (BiTA) om de adoptie van blockchain in een groot bereik industrieën en locaties uit te breiden. Alastria Consortium zal helpen bij een versterkt blockchain ecosysteem en netwerk in Europa, terwijl BiTA het bereik in vracht- en transportbeheer uitbreidt.