1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit een onderzoek dat de Economist Intelligence Unit (EIU) heeft gedaan is gebleken dat het bedrijfsklimaat voor e-commerce in Nederland enorm groot is. Vorig jaar stonden wij met ons kikkerlandje nog op de 10e plaats in de wereld, nu zijn we gestegen naar plaats nr 2. De Verenigde Staten staan nog altijd bovenaan de lijst.

Samen met Nederland worden ook Zwitserland en Zweden in één adem genoemd door EIU. Rede hiervoor is dat deze kleine landen ook erg goed scoren vanwege de uitstekende toegankelijkheid tot het Internet. Ook is de prijs van internettoegang goed, vinden onderzoekers, dankzij de goede infrastructuur en de gemiddeld hoge inkomens.
Noord-Europese landen lopen volgens de EIU voor op de meeste landen rond de Middellandse zee. Zo staan alle Scandinavische landen in de top tien, alleen Noorwegen valt er net buiten (elf). Duitsland bezet de achtste plaats terwijl Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal en Griekenland in de buurt van de twintigste te vinden zijn.
In het onderzoek is onder meer gelet op wetgeving, telefoonpenetratie, overheidsstrategie en bedrijfsklimaat van de verschillende landen.