1 min

Tags in dit artikel

, ,

Na het sluiten van de discussiepagina vorig jaar, start de Amerikaanse nieuwssite MSNBC eind augustus met weblogs voor lezers.

Weblogs zijn sites waar internetters een reactie op het nieuws kunnen achterlaten. Ook worden er vaak links naar andere sites opgezet die iets toevoegen aan het nieuws.

MSNBC hoopt dat de mensen zich op weblogs beter gedragen dan in de discussiegroepen. Omdat de zender op de discussiepagina maandelijks ongeveer 17 miljoen reacties moest filteren op obscene taal, werd de site te belastend voor de beheerders en ging de stekker er in december uit. Het voordeel van weblogs is vooral dat MSNBC veel meer controle heeft over de reacties voordat ze online worden gepubliceerd.

De nieuwszender heeft al enige ervaring opgedaan met de persoonlijke weblogs van enkele correspondenten. "Discussiegroepen geven mensen het gevoel een gemeenschap te zijn"", zegt een MSNBC-medewerker op CNet. "Maar veel inzendingen balanceren op de rand van vrijheid van meningsuiting en asociale uitlatingen."

MSNBC start met vijf weblogs over media, politiek, technologie, international nieuws en entertainment.