min

Tags in dit artikel

, , ,

Na meer dan 16 jaar heeft Microsoft zijn aandeel in MSNBC verkocht aan Comcast. Dit heeft de softwaregigant gedaan omdat het zijn eigen nieuwsorganisatie wil beginnen.

Het aandeel van 50 procent in MSNBC is voor ongeveer 300 miljoen dollar door Comcast overgenomen, zo meldt The New York Times. Op dit moment verwijst de website van MSNBC.com door naar NBCNews.com. Naar verwachting zal de website in 2013 weer terug keren, maar alleen als aanvulling op het tv-kanaal van MSNBC, niet als op zichzelf staande nieuwssite.

Over de aankondiging die gisteren werd gedaan, wordt al sinds mei dit jaar gespeculeerd. Microsoft verkocht in 2005 al zijn aandeel in het tv-kanaal, maar behield nog het aandeel in de nieuwssite. De hele deal was nogal complex: Microsoft beheerde de advertenties en MSNBC verzorgde als enige de nieuwsvoorziening op MSN.com.

Microsoft was vooral met dat monopolie van MSNBC niet blij en is daarom uit de joint-venture gestapt. In plaats van de nieuwsvoorziening van MSNBC zal het bedrijf een eigen nieuwsorganisatie opzetten. Bob Visse, algemeen directeur bij MSN bij Microsoft, vertelt tegenover de Associated Press: "Beperkt zijn tot MSNBC-content veroorzaakte een probleem, omdat we niet meerdere nieuwsbronnen en meerdere nieuwsperspectieven konden bieden en dat is nu net iets wat onze lezers zo graag willen."

MSN zal een eigen nieuwsteam op gaan zetten dat uit ongeveer 100 journalisten moet bestaan. Microsoft hoopt dat het met dat nieuwe team nieuws kan verzamelen uit meerdere bronnen en zo beter de strijd aan kan gaan met andere onlineportalen, zoals die van AOL en Yahoo!.