Free Record Shop en Mobile2Pay maken het, in samenwerking met de bouwer van alle Free Record Shop websites ISM BV, mogelijk om vanaf heden alle entertainment aankopen via internet of telefoon mobiel te betalen. Deze nieuwe, zeer veilige en gebruiksvriendelijke betalingsmethode wordt ondersteund door Fortis Escrow Services voor alle bancaire diensten.

Meer dan 11 miljoen Nederlanders zijn in het bezit van een mobiele telefoon. Reden genoeg om deze groep in staat te stellen aankopen te doen met de GSM telefoon. Het betalingsysteem van Mobile2Pay is eenvoudig. Mobile2Pay koppelt het mobiele nummer van een gebruiker aan zijn/haar bank(giro)rekening. De gebruiker ontvangt een persoonlijke Mobile2Pay pincode die voor elke aankoop met de mobiele telefoon moet worden ingegeven. Mobile2Pay is de dienstverlenende organisatie, alle geldstromen worden afgehandeld door Fortis Escrow Services, onderdeel van Fortis Bank N.V.. Mobile2Pay werkt met iedere mobiele telefoon (dus ook prepaid) van alle Telecom providers en met alle rekeningnummers bij alle banken.

De betalingswijze is ten opzichte van de huidige betaalmethoden (acceptgiro, creditcard, rembours, machtigingen) sneller, veiliger en voordeliger. Bovendien lost het de problemen met eenmalige machtigingen zonder rechtsgeldige elektronische handtekeningen op. Recent startte de Consumentenbond een actie tegen online incasso’s.

Redenen genoeg voor Free Record Shop om deze betaalwijze te koppelen aan de internetactiviteiten. Vooralsnog is Mobile2Pay een extra betalingsmogelijkheid als service naar alle klanten die entertainment bestellingen plaatsen via de website en in de toekomst ook per SMS. Op termijn kan deze service ook worden doorgetrokken naar betaling in de winkels zelf.

Ter introductie van de nieuwe, snelle en veilige betaalmethode zal Free Record Shop gedurende 2 maanden alle entertainment bestellingen van klanten die betalen met hun mobiele telefoon zonder verzendkosten gratis thuisbezorgen.