1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Afgelopen vrijdag is Joason Heckel veroordeeld tot het betalen van maar liefst 98.000 dollar omdat hij 20.000 spam e-mail’s verzonden had naar verschillende computers in Washington. Dit enorme bedrag is ontstaan door de kosten die het proces met zich mee gebracht heeft, de echte boete was namelijk maar tweeduizend dollar.

In het totaal had Joason Heckel meer dan 100.000 tot een miljoen e-mail’s verzonden in een jaar tijd. Door de nieuwe wetgeving die 4 jaar geleden in opgesteld in Amerika kon de spam veroordeeld worden. In de wet staat dat als men misleidende of ontraceerbare e-mail verstuurd in grote hoeveelheden, dat het strafbaar is.

Het rechtszaak proces liep al bijna 4 jaar en van te voren was al besloten dat het een ‘summary judgment” zou zijn. Dat staat voor een proces waarbij het bewijs zo duidelijk is dat een rechtszaak overbodig is. Omdat de advocaten hierdoor niet de mogelijkheid kregen om hun volledige zaak te presenteren, maakte de rechter zijn beslissing op basis van één e-mail. Heckel heeft al besloten om in hoger beroep te gaan, volgens hem is de uitspraak namelijk in strijd met de Amerikaanse grondwet.