min

Tags in dit artikel

,

In Amerika heeft Howard Carmack in de staat New York een gevangenisstraf gekregen van 7 jaar. Dit omdat hij 850 miljoen spam-mailtjes had verstuurd. Eerder was de man al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 16,4 miljoen aan de op twee na grootste internetprovider van Amerika Earthlink.

Howard Carmack had de leiding over een groep die 343 emailadressen aan had gemaakt bij Earthlink. Hij gebruikte identiteiten van andere mensen om nieuwe accounts te kunnen aanmaken bij Earthlink. Met die accounts verstuurde hij in 2 jaar tijd 850 miljoen spamberichten. Het was niet de eerste keer dat er een boete werd uitgedeeld voor het versturen van spam. Zo kreeg AOL, in december afgelopen jaar, 7 miljoen dollar van een spambedrijf.

Op dit moment is er ook een andere zaak bezig waarbij 10 miljoen dollar wordt geëist. Amerikaanse providers zijn spammers steeds meer stelselmatig aan het vervolgen, omdat hun mailbombardementen veel bandbreedte opeisen (én dus veel geld kosten) en surfers steeds meer irriteren. De internetproviders hopen dat de straffen “andere mogelijke spammers op andere gedachten brengt.” Carmack betuigde wel spijt na zijn veroordeling, maar zei het niet eens te zijn met de straf, omdat hij niemand schade zou hebben berokkend.

We bedanken WyBo voor het insturen van dit bericht.