min

Tags in dit artikel

, , ,

Een combinatie van GPRS en Bluetooth kan ervoor zorgen dat de laptop de standaard methode wordt om verbinding te krijgen met het kantoor terwijl men onderweg is, beweert TDK Systems. Met een laptop voorzien van Bluetooth en een GPRS telefoon kunnen gebruikers in minder dan 20 seconden toegang krijgen tot het netwerk van het bedrijf, volgens de nieuwste white paper ‘Bluetooth – the saviour of GPRS’ van TDK Systems. Dit maakt de mobiele telefoon een snel en eenvoudig toegangspunt voor 30 tot 40kbps bandbreedte, die gebruikt kan worden om toegang te krijgen tot e-mail, intranet en webbrowsing.

Volgens TDK Systems zijn de grote hoeveelheden gegevens die vergelijkbaar zijn met vaste modems alleen nuttig als deze van een mobiele telefoon overgebracht kunnen worden naar een computer. "Gebruikers willen geen grote hoeveelheden gegevens in hun mobiele telefoons bewerken, dat is gewoonweg niet handig. Wat ze daarentegen wel nodig hebben is de mogelijkheid om deze hoeveelheid gegevens over te brengen naar ‘handige’ of praktische apparaten, zoals laptops of PDA’s," zei Nick Hunn, managing director van TDK Systems.

De white paper onderzoekt ook het gebrek aan commercieel succes van GPRS tot nu toe en geeft argumenten voor de zwakke opkomst van deze technologie. "Mobiele operators zijn zo in de ban van de race om 3G dat ze de technologieën die op dit moment al op de markt zijn over het hoofd zien," zei Hunn. "Het ongelooflijk lage percentage gebruikers dat een GPRS telefoon heeft, geeft al duidelijk het gebrek aan kennis aan onder gebruikers en benadrukt het falen van mobiele operators om deze technologie consumentvriendelijker te maken."