1 min

Tags in dit artikel

, ,

De snel om zich heen grijpende ziekte SARS heeft veel ICT-bedrijven in Azië schrik aangejaagd. Ze annuleren hun deelname aan beurzen en beperken het reizen van hun medewerkers. Dat meldt persbureau Associated Press. Intel heeft de regionale versies van zijn jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars in Taiwan en China afgelast. Veel klanten hadden te kennen gegeven huiverig te zijn om nu op reis te gaan vanwege de griepachtige, potentieel dodelijke aandoening SARS (severe acute respiratory syndrome). De chipfabrikant verwachtte circa 1500 bezoekers op de bijeenkomsten in respectievelijk Taipei (13-15 april) en Beijing (17-18 april).

Later deze maand vindt de Europese editie van het Intel Developer Forum plaats in Berlijn. Die bijeenkomst is, voorzover bekend, nog niet geannuleerd. Overigens zegt een woordvoerder van Intel zich geen grote zorgen te maken over de gevolgen van de ziekte voor de mondiale ICT-sector.

De Taiwanese computerfabrikant Acer heeft zijn medewerkers aangeraden niet-essentiële bezoeken aan China te vermijden. Wistron, een Taiwanese toeleverancier van HP, geeft hetzelfde advies. In Singapore, naast Hongkong één van de grootste besmettingshaarden, viel bij Motorola één van de nachtploegen uit nadat er bij een medewerkster SARS was vastgesteld; de 531 collega’s uit die ploeg werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst. De vrouw is overigens inmiddels alweer uit het zieknhuis ontslagen. Marktonderzoeker Aberdeen Group wijst erop dat de bedrijfstak sterk afhankelijk is geworden van fabricage van onderdelen en eindproducten in China.