1 min

Tags in dit artikel

, ,

De kwakkelende computerfabrikant Tulip heeft vorig jaar tegenvallende prestaties geleverd. Bedrijven kochten door de slechte economie minder computers. Door de verzelfstandiging van enkele verkoopkantoren ging een groot deel van de omzet verloren, zo meldde de onderneming dinsdag. De fabrikant schreef een nettoverlies van 7,2 miljoen euro in de boeken tegenover een verlies van 15,5 miljoen euro een jaar eerder. De omzet daalde van 92 miljoen naar 50,9 miljoen euro.

Tulip heeft vorig jaar 6,3 miljoen euro aan schulden omgezet in aandelen. Verder heeft het bedrijf een investeerder aangetrokken die maximaal 30 miljoen euro in Tulip stopt. Een van de financiers van de computerfabrikant, Begemann, heeft bovendien een schuld van 10 miljoen euro kwijtgescholden.

Daar staat wel tegenover dat Begemann maximaal 12,5 miljoen euro krijgt uit de mogelijke opbrengst van de ‘Dell-claim’. Tulip klaagde de Amerikaanse computergigant Dell in 2000 aan. Deze onderneming zou inbreuk hebben gemaakt op een octrooi van het Nederlandse bedrijf voor het moederbord van een pc. Tulip wil een schadevergoeding van honderden miljoenen dollars. Tulip doet geen uitspraken over de resultaten over het lopende jaar.