min

Tags in dit artikel

, ,

Vanaf vandaag kunnen alle ADSL-abonnees van Planet Internet op publieke locaties (Hotspots) gebruik maken van breedbandinternet. De draadloze en snelle internettoegang via Wi-Fi (Wireless Fidelity) geeft gebruikers de mogelijkheid om op locaties onderweg bijvoorbeeld e-mails te lezen en te verzenden, te surfen, foto s en muziek te downloaden, routeplanners te raadplegen en te chatten.
Planet Internet is de eerste internetprovider in Nederland die deze dienst aanbiedt.

Voor deze aanvulling op het ADSL abonnement werkt Planet Internet samen met HubHop, de Hotspot service provider van KPN. Het netwerk van HubHop, het grootste in Nederland waarmee draadloos breedband Internet beschikbaar wordt gemaakt, breidt zich steeds verder uit. De publieke internetplekken bevinden zich bijvoorbeeld in hotels, restaurants, parken, congrescentra, tankstations en luchthavens. Een overzicht van deze lokaties is hier te vinden op onder het kopje: waar staan de Hotspots?.

ADSL-abonnees van Planet Internet kunnen in december, januari en februari gratis gebruik maken van het nieuwe aanbod. Daarna is de dienst voor Euro 14,95 per maand beschikbaar. Door de laptop open te klikken en de browser op te starten, kunnen klanten met hun standaard inloggegevens via Wi-Fi een draadloze verbinding maken tussen de laptop en een Wi-Fi opstelpunt.

KPN beschouwt Wi-Fi als een belangrijk onderdeel van zijn breedbandstrategie, naast de huidige DSL-, GPRS- en toekomstige UMTS-netwerken. Via Wi-Fi hebben klanten thuis, op kantoor, of onderweg eenvoudig toegang tot breedbanddiensten.