1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Kabelexploitant CAI Westland heeft de snelheden van haar kabelnetwerk verhoogd tot 100 Mbps. Dit is ruim 6 keer sneller dan het vorige record, 16 Mbps, dat ook in handen was van CAI Westland vanaf 2002. Het gaat hier om symmetrische snelheden, dus versturen en ontvangen gaat even snel. Gisteren werd het netwerk officieël in gebruik genomen door de wethouder van Economische Zaken in de gemeente Westland.

De verhoogde snelheden zouden het mogelijk moeten maken om HDTV beeldkwaliteit via Internet binnen te krijgen. Echter, de huidige (kabel)modems kunnen deze snelheden nog lang niet aan. Voor de directeur van CAI Westland is deze verhoging een bewijs dat de capaciteit van de coax kabel nog lang niet is uitgeput.

Internet provider Kabelfoon zal als eerste gebruik gaan maken van dit snelle netwerk, door Wi-Fi hotspots in het centrum van Naaldwijk te gaan plaatsen. Hierdoor kunnen in het centrum wireless-Internet verbindingen tot maximaal 54 Mbps opgebouwd worden. Wanneer en of de thuisgebruiker profijt zal gaan hebben van de hogere capaciteit is nog niet duidelijk.