1 min

Tags in dit artikel

, ,

Quote:

Vorig jaar organiseerden we een wedstrijd die de gemoederen in IT-land nog lang zou bezighouden: de Gatekeepertest. De missie: twee weken lang de gemeenste vragen op het gebied van digitale veiligheid beantwoorden. De beloning: eer. Aanzien. En een felbegeerd technologisch hoogstandje. Dit jaar kunnen beveiligingsexperts hun krachten opnieuw meten.

Dit vermeldt Microsoft zelf over de Gatekeepertest die vandaag start. De Gatekeepertest duurt twee weken. In die twee weken moeten beveiligingsexperts elke dag een aantal meerkeuzevragen beantwoorden. Elke dag worden de vragen een stukje moeilijker. Per vraag kan je maximaal 120 punten krijgen. Des te eerder je de vraag beantwoord des te meer punten je ervoor krijgt.

Nieuw element in de Gatekeeper dit jaar is de wildcard. Schrijft een vriend van een speler zich in naar aanleiding van de Tell a Friend-functie, dan krijgt de speler een wildcard, waarmee één vraag kan worden beantwoord. Zelf antwoorden blijft echter het meest lonend – ongebruikte wildcards zijn meer punten waard.
Tweede nieuw element dit jaar is de voorinschrijving: wie zich inschrijft in de twee weken voordat het spel begint, scoort ook een wildcard.

De Gatekeepertest is vorig jaar gewonnen door een programmeur met als nickname Weve. Hij behaalde 3.434 punten.