1 min

Tags in dit artikel

,

De gemeente Breda en games-uitgever Playlogic onderzoeken of de oprichting van een HBO opleiding voor game ontwerpers haalbaar is. Playlogic heeft momenteel een ontwerpstudio met 60 werknemers, vooral uit Frankrijk, België en Engeland. Naar eigen zeggen vanwege onvoldoende opleidingsmogelijkheden in Nederland.

"In Utrecht en Hilversum zijn opleidingen waar het ontwerpen van games een onderdeel van de studie vormt," aldus de zegsvrouw van Playlogic. "De ontwikkeling van de gamesindustrie gaat zo razendsnel dat zij de nieuwe technologieën niet kunnen bijbenen." Een aparte HBO-opleiding zou, volgens haar, uitkomst moeten bieden.

Het onderzoek naar de haalbaarheid van de opleiding zal uitgevoerd worden door vierdejaars studenten van de NHTV Internationale Hogeschool in Breda als afstudeerproject. Als alles volgens planning verloopt zou einde dit jaar het ‘verkennend onderzoek’ klaar moeten zijn. Hieruit zou moeten blijke hoeveel draagvlak er onder bedrijven en studenten is voor een dergelijke opleiding. Als de uitkomst positief is zal een vervolgonderzoek ingesteld worden naar hoe de opleiding eruit zou moeten gaan zien.