2min

Tags in dit artikel

,

Vandaag werden wij getipt door een van onze vaste leden over een niet nader te noemen webhostingprovider die zijn beveiliging naar onze mening niet op orde had. Echter was deze provider niet zo blij met ons artikel. Daarom hebben wij besloten hier een algemeen artikel van te maken.

Tegenwoordig zijn er diverse personen die een webhostingbedrijf beginnen, waaronder mensen die maar beperkt verstand hebben van het onderhouden van servers en bepaalde besturingssystemen. Hierdoor komt het regelmatig voor dat bepaalde webhostingproviders soms uit de lucht gaan door technische storingen en daarna alle gegevens van hun klanten kwijt zijn. Hiervan zijn al vele consumenten de dupe geworden.

Wij willen u er dan ook op wijzen dat u goed moet nadenken voordat u een abonnement afsluit bij de eerste de beste webhostingprovider. Een hele goedkope prijs wil niet zeggen dat de kwaliteit ook goed is. Dat geld in winkels maar zeer zeker ook op internet. Wij raden u dan ook aan om reacties van andere consumenten te lezen op websites als http://www.webhosters.nl en http://www.internetten.nl staar u dus nooit blind op lage prijzen.

Er zijn op dit moment ongeveer z’n 2000 webhosting providers in Nederland. Waaronder hele goede en waaronder hele slechte. U ziet dus dat dit een hele grote markt is. Mocht u twijfelen aan een webhostingprovider en u kunt geen mening vinden op een van de boven genoemde websites vraag dan hoe vaak ze backups maken en hoelang deze worden bewaard. Ook is het slim om te vragen hoe vaak ze zich bezig houden met het updaten van hun software en hoe goed het allemaal beveiligd is.