1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit onderzoek van beveilingsexpert Martijn Brinkers van Izecom, die het onderzoek in opdracht van Webwereld heeft uitgevoerd, blijkt dat de webmail diensten van Nederlandse internet providers nog altijd onvoldoende beveiligd worden. Terwijl Martijn Brinkers in 2004 en 2005 al heeft gezegd dat de Nederlandse providers hun dienst onvoldoende hebben beveiligd.

Providers zoals Chello, Planet Internet, Tiscali, 12Move, Orange en Tele2 kampen met het probleem dat kwaadwillenden met behulp van een speciaal mailbericht de instellingen van een gebruiker kunnen veranderen. Zo kunnen crackers onopvallend e-mail instellingen wijzigen en zo hun e-mail laten doorsturen naar een ander adres.

XS4ALL en Het Net kwamen ook niet geheel vlekkeloos uit het onderzoek vandaan. Deze providers hebben niet te kampen met het voorgenoemde probleem, maar zij hebben wel te maken met een probleem dat zich bevindt in Microsofts Outlook Web Access. Beide providers maken gebruik van deze software. Deze bug is niet heel ernstig, maar Brinkers had begin november deze bug al ontdekt, maar tot dusver is deze bug nog niet verholpen. De providers hebben in een reactie laten weten dat zij hun webdiensten zullen aanpakken en waar nodig beter beveiligen.