min

Tags in dit artikel

,

De populaire gamesite GameVillage Elitegamer heeft een aantal public game servers gelanceerd voor diverse populaire multiplayer games. Op deze game servers is het mogelijk om via internet tegen elkaar te spelen.

De games waarvoor deze gratis dienst is opgezet zijn Battlefield Vietnam, Call of Duty: United Offensive, Unreal Tournament 2004 en Counter-Strike Source. Deze spellen zijn populair bij de gaming community, die graag gebruik maakt van de public game servers om een match te spelen. De servers hebben aansluiting op het internet via een zeer snel netwerk in Nederland.

Public game servers zijn op internet aangesloten computers waar je een game kunt spelen tegen andere mensen. Hiervoor dien je wel eerst zelf het spel gekocht te hebben in de winkel. Via de game en je internetaansluiting meld je je aan bij een public game server, alwaar je met een team of individueel tegen anderen strijdt. Dit kunnen gamers uit hetzelfde land zijn, maar ook uit andere landen, mogelijk gemaakt door het wereldwijde karakter van internet. Naast de public game servers bestaan er ook private game servers, waar een beperkt aantal mensen een wedstrijd kan spelen tegen een ander team.

"We willen onze bezoekers meer bieden dan alleen het allerlaatste gamenieuws en uitgebreide reviews", aldus Jeroen Remijnse, Site Manager van GameVillage. "De public game servers zijn een goede aanvulling op wat wij gamers te bieden hebben. We zijn dan ook continu op zoek naar extra diensten die we op de website kunnen aanbieden en die van toegevoegde waarde zijn voor de gaming community".

De gegevens van de servers die nodig zijn om de game te spelen:

Game: Call of Duty: United Offensive
IP: 62.212.75.55
Port: 28960

Game: Counter-Strike Source
IP: 62.212.73.175
Port: 27015

Game: Battlefield:Vietnam
IP: 62.212.73.82
Port: 15567

Game: Unreal Tournament 2004
IP: 62.212.75.164
Port: 7020

Het overzicht is ook te vinden op http://gameservers.elitegamer.nl