De servers van Call of Duty; Elite zijn voor 95 procent gereed en werkend. Op de officiële website van het platform hebben de servers dan ook voor het eerst sinds de release de groene status gekregen.

In een verklaring van Activision laat Daniel Suarez weten dat bijna alle servers inmiddels weer online zijn. Met deze wetenschap brengt Activision de dienst een stuk eerder online dan de eerdere indicatie van 1 december. Echter laat Activision weten dat er nog wel wat problemen te vinden zijn in de dienst. Zo zullen er in de nabije toekomst nog wel updates worden uitgevoerd om bijvoorbeeld de problemen rond het uitnodigen van clan-leden te verhelpen.

Eerder stelde Activision de release van de dienst nog uit omdat deze nog onvoldoende beveiligd was en deze daardoor makkelijk te manipuleren zou zijn geweest. Er zou dus kinderlijk eenvoudig vals gespeeld kunnen worden en dit zou volgens Activision de spelervaring behoorlijk bederven. Reden genoeg voor het bedrijf om de release uit te stellen en het platform nogmaals aan de tand te voelen en te verbeteren waar nodig. Nu, een kleine drie weken na de release, is de dienst dan alsnog online gekomen en volledig bruikbaar.