1 min

Tags in dit artikel

, ,

De sites van ilse media, waaronder Startpagina.nl, Nu.nl en ilse.nl, zijn afgelopen zaterdag getroffen door een Trojan genaamt Exploit-IframeBO. Dit virus werd verspreid via de advertenties op deze sites.

Kwaadwillenden hebben van ’s morgens 9 tot ’s middags 13 uur kans gezien een code via de advertenties te verspreiden. Gebruikers van Internet Explorer zonder de laatste updates of SP2 die de websites van ilsemedia lopen het risico om besmet te zijn. Over de omvang, noch de schade is nog weinig bekend. Op een kwetsbare PC kan de trojan weer een potentieel schadelijke code achterlaten.

Er wordt aangeraden om in iedergeval de meest recente service-updates van Windows te installeren. Daarnaast kunnen de recente versies van de antiviruspakketten van Kaspersky en McAfee de trojan verwijderen of tegen houden. Er is zelfs een speciale Kaspersky editie geregelt.

Ilsemedia geeft aan dat als bezoekers van de websites tussen vrijdag 19 november na 22 uur en zaterdag 20 november 13 uur EN gebruik maken van Internet Explorer eventuele schaden op hebben gelopen, dat hier kunnen melden. Dan krijgen deze bezoekers software om de schade te kunnen herstellen.