2min

Tags in dit artikel

,

De Schotse gameontwikkelaar Traffic Games heeft gisteren een spel uitgebracht genaamd ‘JFK Reloaded’. De release valt samen met de 41e sterfdag van John F. Kennedy.

In het spel krijgt de speler de mogelijkheid om de moord op John F. Kennedy zelf na te spelen. Daarvoor is de kamer van waaruit Lee Harvey Oswald de moord pleegde nauwkeurig gereconstrueerd.
Tijdens het spel wordt de situatie tijdens de moord exact nagebootst. De speler krijgt vervolgens drie schoten om John F. Kennedy mee te raken.
Punten worden toegekend op basis van de nauwkeurigheid van het schot. Daarnaast kunnen punten verdiend worden als de speler de locatie en volgorde werkelijke kogelinslagen na kan bootsen.
Als de speler een ander persoon raakt volgt aftrek van punten.

De schoten kunnen vervolgens in slow-motion herhaald worden. Daarbij kan de speler kiezen of er bloed weergegeven moet worden of niet.

De broer van John F. Kennedy, senator Edward Kennedy was niet bereikbaar voor uitgebreid commentaar, maar heeft laten weten dat hij het spel walgelijk vindt.

Volgens de makers van het spel is het spel echter bedoeld om te kijken welke mogelijkheden er zijn om met de huidige technologie een moord te kunnen reconstrueren.
Het team zegt respect te hebben voor de geschiedenis en voor Kennedy.
"We geloven absoluut dat het bij de moord op Kennedy handelde om één moordenaar en zeker niet om een complot. We hopen deze mening te kunnen onderbouwen met deze game", aldus directeur Kirk Ewing van Traffic Games.

Het spel is voorlopig alleen verkrijgbaar als download voor 9.99 dollar.