Studenten van de University of Illinois in Chicago hebben 44 veiligheidsbugs ontdekt in verschillende soorten Unix software.
De lekken variëren van kleine probleempjes in weinig gebruikte applicaties tot meer serieuze problemen in belangrijke software die standaard meegeleverd worden bij het Linux besturingssysteem.

De studenten vonden de bugs naar aanleiding van een opdracht van hun leraar. De opdracht hield in dat alle leerlingen tijdens het 3e semester 10 lekken moest vinden in Unix software. Alhoewel er 25 studenten deelnamen aan het project wisten ze gezamenlijk maar 44 lekken te vinden.

De melding komt 2 dagen nadat het softwarebedrijf Coverity naar buiten bracht dat het 985 bugs heeft gevonden in de Linux code. Alhoewel dit een grote hoeveelheid lijkt, zijn het maar weinig bugs in verhouding tot andere commerciële software. Het gemiddelde aantal bugs in een dergelijk programma ligt rond de 5000 bugs.

Het is niet duidelijk of de leerlingen, ondanks het feit dat ze te weinig bugs hebben gevonden, toch geslaagd zijn voor de opdracht
De complete lijst van alle lekken is te vinden op de site van één van de leerlingen