2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een groep anti-bont activisten die zich verenigd hebben onder de naam ‘Electronic Civil Disobedience’ (ECD), hebben aangekondig op valentijnsdag een denial-of-service (DoS) aanval te willen lanceren tegen de bont industrie.

Het plan is om met zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd op 14 februari te chatten in de chatroom van de ECD. Op de achtergrond wordt vervolgens elk getypt woord omgezet in een e-mail bericht. Deze e-mail berichten worden vervolgens naar een e-mail adres van een bedrijf in de bont industrie gestuurd. Op deze manier hoopt de ECD de e-mail server dermate te belasten dat deze geblokkeerd wordt.

De activisten zijn naar eigen zeggen de benodigde software nog aan het ontwikkelen. Op 14 februari zal vervolgens op de website www.ecd-fur.com een link naar de chatroom verschijnen. Tevens zullen er dan extra instructies verschijnen over hoe de chatroom te gebruiken. Welwillenden zullen in ieder geval moeten beschikken over de Macromedia Shockwave Player.

Overigens hoeven deelnemers volgens de activisten niet bang te zijn dat ze illegaal bezig zijn. Volgens de activisten is het niet strafbaar en is het tevens onmogelijk om alle deelnemers, die over de gehele wereld wonen aan te klagen.

Uit de ‘Make Love Not Spam’ actie van Lycos vorig jaar bleek al dat DoS aanvallen niet strafbaar zijn volgens de Britse wet. Alhoewel de Britse regering zich sindsdien hard heeft gemaakt voor aanpassing van de wet, lijkt het vooralsnog lastig om uitvoerders van DoS aanvallen aan te pakken.

Volgens veiligheidsbedrijf MessageLabs, dat de opbouw van de ECD op de voet volgt, is het één van de eerste gevallen dat publiekelijk georganiseerde groepen een DoS aanval willen plaatsen ten behoeve van een politieke campagne.
"Het is een grijs gebied. Als het plan daadwerkelijk wordt uitgevoerd is het interessant om te zien wat de uitkomst is. Hacken en virusaanvallen zijn illegaal en DoS aanvallen zullen dat hoogstwaarschijnlijk binnenkort ook worden", aldus een woordvoerder van MessageLabs.