2min

Tags in dit artikel

,

Linspire heeft een nieuwe versie uitgebracht op hun Linux gebaseerde besturingssysteem. De nieuwe versie, Five-0 genaamd, is gebouwd op de Linux kernel 2.6.10 en biedt ondersteuning voor het office-pakket OpenOffice 1.1.3.
Tevens is in de nieuwe versie een VPN gebouwd. Dit is een voorgeconfigureerde firewall. Ook is er een BitTorrent-ondersteuning aanwezig.
Bovendien heeft het nieuwe besturingssyteem een verbeterde ondersteuning voor gebruik op laptops. Zo kan het nu ook overweg met de 802.11g WiFi-standaard.

Versie Five-0 bevat een heleboel verbeteringen in Linspire’s Lsong Music Manager en Lphoto Photo Manager. In deze nieuwe versie wordt ook RealPlayer 10 meegeleverd. Vervolgens is er een grote verbetering in de ondersteuning voor populaire internet-, office- en mediabestanden, zoals QuickTime, Windows Media, flash, Java, Real, doc, mp3, pdf en mpg.

Tot nu toe richtte Linspire zich vooral op de thuis-desktop. Voor het eerst zal het bedrijf zich richten op de ontwikkeling van zakelijke Linspire-versies. Later dit jaar zou de eerste versie reeds moeten uitkomen.

Deze zakelijke versie zou het voor systeembeheerders mogelijk moeten maken om op een afstand een computer of groep computers af te sluiten, te bekijken welke software op bepaalde computers moet worden geïnstalleerd en de computers op afstand beheren.

De versies Linspire Five-0 en Linspire Five-0 Digital CNR zijn momenteel te downloaden. Het pakket is echter niet in het Nederlands beschikbaar. Later dit jaar zou dit in orde moeten komen, en komen er meerdere versies in het Italiaans, Frans, Spaans, Duits en Nederlands bij.