1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na protest van de Apple-gemeenschap werd de controversiële wedstrijd om een virus voor het besturingssysteem Mac OS X te schrijven geannuleerd.
De hele wedstrijd was een idee van Jack Campbell, CEO van DVGForge, een bedrijf dat accessoires voor Apple-producten maakt.

Het was de bedoeling dat alle deelnemers een schadelijk virus moesten schrijven dat minstens twee Mac OS X-computers kon besmetten. De winnaar van de wedstrijd mocht een prijzenpot van 25.000 dollar ontvangen.

Symantec verklaarde vorige week dat het besturingssysteem van Apple intrinsiek even onveilig is als Windows. In een reactie hierop zette Campbell de wedstrijd online.
De grootste reden voor deze wedstrijd was omdat Campbell zich mateloos ergerde aan de stelling van Symantec dat Mac OS X nog nooit werd overtroffen door virussen vanwege dat het platform niet populair genoeg is.
Vanwege de populariteit is het voor virusschrijvers niet interessant om een virus voor OS X te creëren.

Campbell heeft de wedstrijd dan toch geannuleerd na een golf van negatieve reacties uit de Apple-gemeenschap, en als schrik voor juridische gevolen.
Niettegenstaande de annulatie blijft hij er rotsvast van overtuigd dat OS X een van de veiligste besturingssystemen is. "Het risico op een virus is misschien niet gelijk aan nul, maar veel groter dan nul zal het niet zijn", aldus Campbell.