1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Een anonieme onderzoeker is Apple fans het bloed vanonder de nagels aan het halen door te claimen dat hij een worm heeft ontwikkeld voor Apple’s MAC OS X besturingssysteem.

De man, die anoniem blogt onder de blog Information Security Sellout, claimt dat zijn proof-of-concept erin geslaagd is root-acces te krijgen tot het systeem. Zijn worm is gebaseerd op een nieuwe variatie van het gedichte lek in de mDNSResponder.

Naar eigen zeggen is de worm getest op een LAN-netwerk van 1.500 OS X systemen. Zijn versie, die de naam Rape meekreeg, werkt voorlopig alleen nog maar in een LAN-netwerk, maar de hacker beweert dat de worm klaarmaken voor het internet een eitje wordt. Verder zal hij na afloop van het onderzoek Apple een kijkje laten nemen naar zijn rapport, om te bewijzen dat hij niet zomaar een herrrieschopper is.

Ondertussen is over de man zelfs een fatwa uitgesproken door een gebruiker, omdat de onderzoeker durft te beweren dat Apple computers weldegelijk onderhevig kunnen zijn aan wormen. "Kom dit maar eens bewijzen op Defcon, Microsoftie. We dragen je de zaal uit, schieten je dood, en we begraven je lichaam daarna zo diep dat een atoombom nodig zal zijn om het terug te vinden", aldus de man.

Het is nu afwachten om te zien of al deze herrie voor niets is geweest en of deze worm echt bestaat.