Als getrouwde stellen gaan scheiden en ze hebben gezamenlijk kinderen, dan is de bezoekregeling en het toegewezen krijgen van de voogdij en van de moeilijkste processen in de scheiding. Een stel uit China dat wil scheiden maken echter geen ruzie om hun kinderen, maar over een tiental ‘virtuele kindjes’.

In september vorig jaar ontmoetten meneer Wang en mevrouw Ye elkaar in het MMORPG spel ‘Legend of MIR 2’. Het spelfiguur van Wang versloeg een speler die het gemunt had op het spelfiguur van Ye. Beiden zagen in de ontmoeting ook een reden om in het echte leven wat meer met elkaar op te trekken. Dit resulteerde uiteindelijk in een trouwerij. Helaas voor de twee echtgenoten liep het allemaal niet zoals ze gepland hadden en daarom besloten de twee te gaan scheiden.

Sinds hun ontmoeting in september tot de scheiding in juni, hadden de twee echter een tiental gezamenlijk MIR 2 accounts gemaakt, waarin hun spelfiguren op een level 40 tot level 50 zaten. De accounts zijn daardoor elk een kleine 4.000 tot 5.000 euro waard.
Wang heeft nu aan de rechter gevraagd om de accounts aan hem toe te wijzen. In ruil daarvoor zou Ye van hem het appartement mogen hebben waarin de twee de afgelopen tijd leefden.

Ye ziet er echter meer in om de accounts en het appartement gelijkmatig te verdelen. Het is overigens niet de eerste keer dat het spel ‘Legend of MIR’ aanleiding is voor een rechtzaak. In maart dit jaar vermoordde een Chinees een landgenoot omdat deze laatste een virtueel zwaard zou hebben verkocht voor echt geld. Het zwaard behoorde echter toe aan de eerste man.