1 min

Tags in dit artikel

,

Er is een programma ontwikkeld door het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratiorium (NLR) die ervoor zorgt dat omwonenden van de luchthavens rechtstreeks de vliegtuigen kunnen volgen op internet.

Op dat programma kunnen de gebruikers nagaan hoe hoog er gevlogen wordt, zodat ze kunnen weten aan welk lawaai ze zich kunnen verwachten.
Frankfurt is de eerste luchthaven die gebruik maakt van het systeem. Ook andere Duitse luchthavens, waaronder München, Hamburg, ed zullen mogelijks binnenkort deze technologie gebruiken.

Via een kaart van de omgeving kunnen de omwonenden de posities zien van vertrekkende en aankomende vliegtuigen. Dit is gedaan om veiligheidsoverwegingen, zoals met vertragingen. Zo meldde het NLR gisteren.

Ook kun je eerder gemaakte vluchten bekijken op het wereldwijde web. Dit geeft een goede indruk weer van het verkeer in een bepaalde periode, zo vindt het laboratorium.
Ook zullen de gebruikers toestellen kunnen identificeren. Wanneer iemand een vermoeden heeft dat een vliegtuig van z’n normale route is afgeweken, kan dit bij deze makkelijk worden aangetoond.