2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Duitse game publisher JoWood heeft een vrij ongebruikelijke stap genomen door de ontwikkeling van een game dat deel uitmaakt van een grote franchise stop te zetten. Het bedrijf had het Australische bedrijf Perception ingehuurd om een spel te maken gebaseerd op de populaire televisieserie Stargate SG-1.

De reden dat het project stopgezet is, is volgens JoWood geheel te wijten aan Perception. In een persbericht neemt JoWood de Australische ontwikkelaar flink onder vuur:
"Het spel, dat gepland staat voor oktober 2005, voldoet in zijn huidige staat niet aan de kwaliteitseisen van JoWood en ook niet aan de verwachtingen aan de fans. Wij gaan niets uitbrengen dat geen recht doet aan deze bekende franchise. We hebben de afgelopen maanden veel tijd en middelen gestoken in Perception om het project af te ronden, maar we hebben er simpelweg geen vertrouwen meer in dat Perception het project kwalitatief goed maakt en op tijd af krijgt", aldus Albert Seidl van JoWood.

Inmiddels heeft JoWood volledige terugbetaling van Perception geëist. Daarnaast moet Perception volgens het contract de rechten op de titel, de broncode en de bijbehorende data overdragen aan JoWood. Het Duitse bedrijf zal op haar beurt op zoek gaan naar een nieuwe ontwikkelaar en tevens bekijken of het economisch gezien nog interessant is om de titel uit te brengen. Het bedrijf wil naar eigen zeggen alleen titels van topkwaliteit op de markt brengen. Het overweegt dan ook diverse opties, waaronder de mogelijkheid om het spel uit te brengen voor de volgende generatie consoles.