1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gameontwikkelaar Jagex heeft aangekondigd dat het momenteel bezig is met het ontwikkelen van een sci-fi MMORPG. Steller Dawn, zoals het spel zal gaan heten, zal naar verwachting in 2011 uitgebracht worden.

Ontwikkelaar Jagex staat vrijwel synoniem voor de populaire browser-based MMORPG RuneScape. Met Stellar Dawn zal Jagex niet afwijken van zijn populaire formule. SD moet net als RuneScape een browsergame worden, met als grootste aantrekkingskracht het ‘lange-termijn concept’ en het feit dat vrijwel iedereen met die een computer met een werkende internetverbinding tot zijn beschikking heeft het spel kan spelen.

"Stellar Dawn zal Jagex’s grootste release ooit zijn, en iedereen werkzaam bij de studio is overladen met enthousiasme sinds we de laatste fase van de ontwikkeling ingegaan zijn", aldus Mark Gerhard, Jagex’s CEO.

Steller Dawn zal een vergelijkbaar free-to-play-systeem krijgen als RuneScape, waarbij spelers gratis toegang hebben tot een groot deel van de virtuele wereld, voor een lage maandelijkse bijdrage krijg je toegang tot het hele spel.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan hier in voor de gesloten bèta.