2min

Tags in dit artikel

, , ,

De vraag naar 64-bit systemen neemt snel toe. Dit blijkt uit gegevens die Access Distribution verzamelde bij partners. Vooral Service Providers en organisaties die gebruik maken van bedrijfskritische applicaties lijken de overstap te hebben gemaakt naar 64-bit. Daarnaast wordt 64-bit ingezet in omgevingen waar stabiele en schaalbare servers gewenst zijn (VMware, Citrix, Microsoft terminal servers en databases als SQL en Oracle).

Access Distribution, distributeur van onder meer Sun Microsystems, levert sinds een jaar ook servers van Sun op basis van de AMD Opteron processor die zowel geschikt zijn voor 64-bit als 32-bit applicaties. Initieel reageerde de markt nog wat afwachtend op deze systemen, maar inmiddels geeft een meerderheid van de ondervraagde partners aan, het omzetaandeel van 64-bit systemen te zien toenemen. Vooral SP’s, bedrijven met zware applicaties en bedrijven met omgevingen waarin stabiele en schaalbare servers gewenst zijn, werden genoemd als early adopters.

Erik Burghoorn van IT-bedrijf cards engineering: "We merken dat klanten weer willen investeren in de toekomst en daarbij rekenen op groei. Er wordt heel bewust gekeken en men is er heel actief mee bezig. 64-bit is de toekomst en veel klanten zien een overstap dus ook als een logische keuze."

Aartjan Wegink, Country Manager van Access Distribution: “Het is niet meer dan logisch dat de 64-bit systemen nu snel aan populariteit winnen. Schaalbaarheid, snelheid en betrouwbaarheid zijn kernwoorden voor een optimale inrichting van de IT-omgeving van bedrijven. Systemen voorzien van 64-bit technologie kunnen dit leveren. Daarbij bieden zij een veilige investering, door de multiplatform ondersteuning en de zekerheid dat applicaties van nu ook in de toekomst kunnen blijven functioneren met een maximale performance. Tevens kunnen door de AMD Dual Core architectuur fors kosten worden bespaard op zaken als datacenterruimte, stroom, koeling en, onder meer in Microsoft omgevingen, op software licenties.”