min

Tags in dit artikel

, ,

Het lijkt erop dat Microsoft niet in staat zal zijn om dit jaar nog Windows 64-bit Edition op de markt te lanceren.

Op CeBIT bleek AMD ervan overtuigd dat er in kwartaal twee van dit jaar al een speciale versie voor hun 64-bit processoren verkrijgbaar zou zijn. Echter blijkt nu dat AMD te vroeg heeft gejuicht.

Advanced Micro Devices zal het moeilijk hebben de consumenten te overtuigen om te kiezen voor 64-bit, aangezien momenteel nog maar slechts 32 van deze bits gebruikt worden.

Toch is er al een alternatief dat 64-bit technologie een duwtje in de rug kan geven, namelijk Linux, wat grotendeels gratis verkrijgbaar is.

Blijkbaar heeft Microsoft gewoon meer tijd nodig om de ontwikkeling van dit besturingssysteem tot een goed eind te brengen. Ook is het nog niet zeker dat er geen andere vertragingen meer zullen optreden, zoals bepaalde veiligheidskwesties.

Hoe sneller dit nieuwe besturingssysteem op de markt zal zijn, hoe beter voor AMD. Want de kans bestaat dat tegen die tijd, Intel ook reeds een 64-bit CPU op de consumentenmarkt heeft gebracht. Deze toekomste processor van Intel zal de codenaam Tejas meekrijgen en daarenboven nog een paar cijfers als zogenaamde “performance-rating”.